X
CAPTCHA Image
Refresh

Ingyenes árajánlatért hívjon bizalommal 06-30/727-7097

Füvesítés

Füvesítés magvetéssel
 
Vállaljuk magánszemélyek, közületek, ipari létesítmények, sportlétesítmények szakszerű füvesítését, elhanyagolt füves területek felújítását, újra füvesítését hagyományos fűmagvetéssel, vagy gyepszőnyegterítéssel.
 
A füvesítésről egy kicsit bővebben.
Bár kertépítésnek a füvesítés is része, mégis sok helyen találkozni olyan épített kerttel, ahol a füvesítésre nem szenteltek elég időt, vagy nem szakszerűen végezték el. Egy sok-sok pénzből megépített kertben elég lehangoló és az összképet teljes egészében leromboló látvány a foltokban kikelt, vagy elsárgult fű látványa. Ugyan ilyen hiba lehet a nem megfelelően megválasztott fűmagkeverék használata mind minőségében, mind a terület funkciójára tekintettel, illetve az árnyékos és napsütötte területek figyelmen kívül hagyása.
 
A legtöbben csak legyintenek, amikor szóba kerül a füvesítés ’á az csak fű’ vagy a kert tervezésekor azt mondják ’a fenn maradó terület legyen fű, azzal nincs probléma’, ők nagyot tévednek, és főleg akkor szembesülnek vele, ha nem szakembert bíznak meg a kert karbantartásával, hanem saját maguk szeretnék elvégezni. A kert összes növénye eltérő gyakorisággal, de igényel odafigyelést és munkát. Ezzel szemben fű rendszeres karbantartást, odafigyelést igényel tavasztól-őszig (nyírás, locsolás, tápanyag utánpótlás, gomba és rovar kártevők elleni védekezés), itt 1-2 napos kihagyás nehezen helyrehozható károkat okoz.
 
Azért, hogy a fent leírtak az ön kertjére ne legyenek igazak mi kiemelt figyelmet fordítunk a szakszerűen és minőségi anyagokkal elvégzett munkánkra.
 
A füvesítés menete:
 1. A terület helyszíni felmérése, egyeztetés a megrendelővel a terület funkciójáról, az igényekről.

Akinek fontos, hogy azonnal egy jó minőségű füves területe legyen és a magasabb kezdeti költségek, nem okoznak gondot, annak a gyepszőnyeg telepítést ajánlom.

Akik a költségeket tartják szem előtt és van idejük kivárni a fűmagok kikelését és a fű megerősödést azok válasszák a hagyományos kézi vetést. 
 1. Árajánlat elkészítése, bemutatása 

 1. A megbízás létrejötte után anyagbeszerzés. 

 1. A munka elvégzése

 
A kézzel történő vetés menete:

  • A terület gyommentesítése.

  • Talaj durva előkészítése. 

  • Talaj finom előkészítése. Simítás, gereblyézés.

  • Tápanyagok bedolgozása (Gyepstarter műtrágya).

  • A talaj tömörítése hengerezéssel.

  • Fűmag elszórása (Pl.Scotts, Hesa)kézzel vagy fűmagvető géppel

  • Bedolgozás, hengerezés, locsolás.

 1. A terület átadása a megrendelőnek.

 
A munkákra garanciát vállalunk a szerződésben, vagy megállapodásban leírtaknak megfelelően.

 
 

 Tel: +36-30/727-7097  E-mail: info@szivarvanykert.hu