X
CAPTCHA Image
Refresh

Ingyenes árajánlatért hívjon bizalommal 06-30/727-7097

Gyepszőnyeg-készgyep

Gyepszőnyeg, gyeptégla – a látványos füvesítés

A frissen leterített gyepszőnyeg látványa minden kerttulajdonos szívét megdobogtatja. Valódi élményt nyújt, ahogy az addig poros, szürke, gyomosodó építési terület, vagy kertrész néhány óra alatt üde, zöld, tömött pázsittá alakul át.
A sűrű, puha, élénkzöld kert ma már Önnek is elérhető

 

Tulajdonságai:

 • Angol perje ( Lolium perenne), Réti perje ( Poa pratensis ), és Vörös csenkesz ( Festuca rubra ssp.) legkorszerűbb fajtáinak keverékéből termesztett gyepszőnyeg,
 • szép, szőnyegszerűen tömött állomány,
 • garantált gyommentesség,
 • jó terhelhetőség,
 • magas ellenállóképesség,
 • gyors regenerálódás
 • gyorsan és könnyen leteríthető.
Technikai adatok
Méret: 40 cm x 250 cm
Súly: 20-23 kg
Talajvastagság: 2 cm

 

Kinek ajánljuk?

Kiváló választás családi házak kertjébe játékra, sportra használt gyepként, vagy reprezentatív kertekbe, ligetes, félárnyékos parkokba.

 

Első ránézésre a gyepszőnyeg drágábbnak tűnhet, a színfalak mögé pillantva azonban kiderül, hogy gazdaságosabb, mint a házi füvesítéssel bajlódni. Összegyűjtöttük Önnek a gyepszőnyeg, gyeptégla fektetés 7 legfontosabb előnyét a füvesítéssel szemben, így kiderül mit is nyer Ön a gyepszőnyeggel:

 1. Magas ár-érték arány
  A gyepszőnyeg látszólag magas ára mögött magas minőségű fűmagkeverék, optimális körülmények között végzett minimum 18 hónapos ápolási munka (öntözés, műtrágyázás, ápolás) és a telepítés után azonnal kiváló minőségű gyep áll. A házilag végzett füvesítés kezdeti alacsony költségét rengeteg munka, víz- és műtrágyaköltség követi. Mindezek mellett a minőségi végeredmény sem borítékolható.
 2. Kimagasló minőség
  A gyepszőnyeg leglátványosabb és legfontosabb előnye a gyorsaság mellett a magas minőség. Gyepszőnyeg vásárlásakor a minőség azonnal látható, ezért a profi és sok éves tapasztalattal rendelkező termelők kizárólag a legkorszerűbb és legkiválóbb fűfajtákkal dolgoznak, kifinomult technológiával nevelik és ápolják az Ön kertjébe kerülő pázsitot. A házi füvesítés során jelentős rizikót kell vállalni, hiszen a vásárolt fűmag valódi minősége csak 10-12 hónapos szakértő ápolás és optimális környezeti feltételek mellett, a pázsit kialakulásakor látható.
 3. Rendkívüli gyorsaság
  A gyepszőnyegezés néhány óra alatt egyenletes és szép látványt nyújt. A füvesítés hónapokig eltart, a vetési hibák, gyomosodás vagy egyéb károsodás miatt hiányos lehet.
 4. Szinte azonnal használható
  A gyeptégla fektetés eredménye néhány óra múlva látható. Az első 2-3 hétben csak óvatosan, a legyökeresedést követően lehet pedig bátran lehet használni. A vetett füvet hónapokig nem, utána is csak mérsékelten szabad használni. Mindeközben az ápolási igénye magas.
 5. Nincs gyom
  A tömött gyepszőnyeg nem gyomosodik. A házi füvesítés során sokszor okoz bosszúságot a kezdeti gyomosodás, ami hosszú időre károsíthatja a pázsitot.
 6. Bármikor telepíthető
  A gyepszőnyeg a leghidegebb téli hónapok kivételével - szinte egész évben telepíthető. Ha a füvesítést magunk szeretnénk megoldani, azt a március-április, szeptember-októberi időszakra kell időzítenünk. Más időszakokban kockázatos.
 7. Alacsony kockázat
  A gyeptégla esetében alacsony a kockázat, a gyepszőnyeg megakadályozza az eróziót (víz hatására létrejött talajpusztulást), a tömött pázsit beárnyékolja a talajt, ezzel csökkenti a vízigényt. A füvesítés kockázata magasabb. Kialakulhat erózió, kiszáradás, szélkár, madárkár, gyomosodás. Mindezek mellett a házilag vetett fűmag vízigénye is hónapokig magas marad.

 
 


 Tel: +36-30/727-7097  E-mail: info@szivarvanykert.hu